Herdet glass

En sikker og trygg dusjvegg med herdet glass

Er det sikkert å bruke glass i et baderom og hvilken ulike typer finnes det? Vi har produsert dusjvegger i over 30 år og har stor erfaring av praktiske og sikre løsninger for norske baderom. Med rett type produkter er det ikke noe å bekymre seg for.

Hvorfor herdet glass?

Vi bruker kun herdet glass til våre ulike dusjløsninger. Det gjør vi for at det gir en overlegen styrke og holdbarhet. Selv om en ulykke skulle skje, så knekker ikke glasset i lange skår, men går i tusenvis av små biter av glass. Vi CE-merker alle våre dusjvegger, både for kvaliteten og for din sikkerhet.

En temperert prosess

Før glasset gjennomgår herdingen, skjæres og formes det til en dusjvegg, muligens etter dine unike behov. Etter at glasset har gjennomgått prosessen kan en nemlig ikke skjære eller forandre glasset. Glasset varmes opp til ca 800 grader i en stor ovn og kjøles raskt ned for å skape mekanisk spenninger i glasset. Dette gjør det både slagfast og sterkt.

Testet og klart før montering

Selv om herdet glass er mye sterkere enn tradisjonelt glass, hender det at glasset går i stykker. For eksempel ofte i samband med montering om man tilfeldig støter kanten mot noe. Selv etter en herdingsprosess finnes det en liten risiko for at glasset knuses uten at noe har påvirket glasset. Dette kalles for spontangranulering og er svært sjeldne.  Tross dette vil vi alltid teste glasset før vi produserer og pakker din dusjvegg.

Macro Design

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.