Vedlikeholdsveiledning for baderom

Du kan forlenge levealderen for badet betydelig ved å rengjøre og vedlikeholde jevnlig. Nedenfor har vi samlet våre tips for hvordan du vedlikeholder dusj og baderomsmøbler, enkelt og effektivt.

Vedlikeholdsveiledning for baderom

Vedlikeholdsveiledning av dusjer

Våre dusjer er konstruert for å være dusjtette og ikke hermetisk lukket, det vil si ikke vanntette. Det betyr at det kan lekke ut noe vann hvis man utsetter et bestemt område for høyt trykk over lengre tid. For å holde dusjen fri for råteangrep, kalkavleiringer og kontinuerlig eksponering for kjemikalier fra sjampo og såpe, bør du rengjøre den regelmessig i henhold til våre anbefalinger.

For å forenkle vedlikeholdet og redusere forbruket av rengjøringsprodukter, anbefaler vi at du installerer et vannfilter på det innkommende vannet i anlegget for å fjerne forekomsten av kalk.

F.eks. https://callidus.se/produkter/nf-vattenfilter-mot-kalk/

Vedlikeholdsveiledning av glass

Den mest effektive og miljøvennlige måten å holde glasset rent og fint på, er å dra over med en gumminal etter hver dusj.

• Rengjør glasset minst annenhver uke med oppvaskmiddel eller et mildt eddikbasert rengjøringsmiddel hvis det forekommer kalk i vannet.
• Bruk svamp eller børste som ikke riper opp glasset eller profilene.
• Bruk aldri stålull (metallsvamp) eller lignende midler med slipende egenskaper, bortsett fra i ekstreme tilfeller av grove kalkbelegg, da disse kan føre til riper og merker.
• På glass med frostede partier rengjør du siden med screen/mønster med lunkent vann og et mildt oppvaskmiddel.
• Bruk ikke produkter som danner en beskyttelseshinne på glasset, da disse midlene kan oppleves som flekkete eller gi et mønster i screentrykket.

Du kan med fordel bruke et av våre rengjøringsmidler Impregnator-, Duschrent- eller Kalkrent Clean & Shine. (Kristallboll bare på harde avleiringer).

Vedlikeholdsveiledning av akrylbadekar

For å kunne holde badekaret fint i mange år, er det viktig at du steller det i henhold til våre anbefalinger. • Badekaret må alltid tømmes for vann og skylles med rent vann og et mildt rengjøringsmiddel uten alkohol eller ammoniakk. Det kan du med fordel gjøre rett etter badingen når badekaret fortsatt er varmt, noe som gjør det lettere å fjerne såperester, fett og avleiringer. • Kalkavleiringer fjernes lettest med varmt vann, en myk svamp og flytende oppvaskmiddel. Skyll med kaldt vann etter rengjøringen. • Gjør det til en vane å renske sluken regelmessig for optimal levetid.

Du kan med fordel bruke vårt rengjøringsmiddel Bathroom Clean & Shine. (Polermedel/Restore Clean & Shine på grovere merker)

Vedlikeholdsveiledning av støpemarmor - kabinettkar og badekar

Karene er produsert i støpemarmor. Rengjør karet med flytende rengjøringsmiddel. Ved matt overflate eller små riper kan du polere med bilpleieprodukter i henhold til anvisningene for produktet. Hvis du gjør dette regelmessig, vil produktet holde seg fint i mange år.

• Utsett ikke karet for syrer, ammoniakk, avløpsrens eller klorin. Hvis overflaten av en eller annen grunn skulle bli ripet eller nedmattet, kan du polere og vokse med bilpleieprodukter. Følg anvisningene for produktet.
• Slipende skuremidler, stålull eller “skuresvamp” må ikke brukes ved rengjøring.

Du kan med fordel bruke vårt rengjøringsmiddel Bathroom Clean & Shine.(Polermedel/Restore Clean & Shine på grovere merker).

Vedlikeholdsveiledning av blandebatterier og takdusjer

Våre blandebatterier er overflatebehandlet og bevares best gjennom rengjøring med myk klut og mild såpeløsning, skylling med rent vann og polering med tørr klut.

• Bruk ikke eddikbaserte, kalkløsende, sure eller slipende rengjøringsmidler på forkrommede overflater.
• Bruk sitronsyre ved rengjøring av kalk. Bland 1 del syre og 5 deler vann, la virke i 10–15 minutter. Tørk av med en myk klut, og skyll med vann. Tørk over etter rengjøringen.
• Strålesamlere, takdusjer og dusjhåndtak skal regelmessig avkalkes ved å legges i et bad med sitronsyre i et par timer.

Du kan med fordel bruke vårt rengjøringsmiddel Bathroom Clean & Shine. (Polermedel/Restore Clean & Shine på grovere kalkavleiringer).

Vedlikeholdsveiledning av håndkletørkere

Håndkletørkere fra Macro Design består av pulverlakkert eller forkrommet stål. For at håndkletørkeren skal holde i mange år, er det viktig at den vedlikeholdes regelmessig. Finishen på håndkletørkeren bevares best om du følger våre retningslinjer.

• Ved rengjøring av skitt, kalk og avleiringer på håndkletørkeren anbefaler vi at du bruker en myk klut, oppvaskmiddel og vann.
• Bruk en myk klut ved rengjøring, og tørk over etterpå med en tørr klut eller et håndkle.
• Forkrommede, fargede og metalliske overflater kan skades av eddiksyre, stålull og rengjøringsmidler som inneholder ammoniakk eller slipemidler.
• Slipende skuremidler, stålull eller “skuresvamp” må ikke brukes ved rengjøring.

 

Last ned FDV / Vedlikehold for dusj

Vedlikeholdsveiledning av baderomsmøbler

Baderomsmøbler fra Macro Design er beregnet for baderomsmiljøer og er produsert i fuktbestandige materialer som tilfredsstiller svært strenge krav til kvalitet og fuktbestandighet. Skrog, fronter og hyller er produsert av fuktbestandig tre og gjenvinnes som overflatebehandlet tre. Beslag, håndtak og skruer gjenvinnes som metall. Utsett ikke treoverflatene for direkte vannkontakt, monter ikke møbelet i tilknytning til dusj eller badekar som spruter vann på møbelet. En viss forskjell i farge kan forekomme alt etter produksjonsserie. Farger på lakkerte flater og finér kan med tiden endres i for eksempel direkte sollys. Skader som oppstår på grunn av uriktig rengjøring eller bruk og/eller langvarig eksponering med vann, gir ikke rett til reklamasjon. Vær derfor nøye med å følge våre anbefalinger for rengjøring.

• Ved direkte kontakt med vann skal vannflekker tørkes opp med en myk og tørr klut for ikke å skade materialet.
• Møbelet må ikke plasseres i miljøer med svært høy luftfuktighet. For å beholde møblenes utseende og kvalitet, kreves god baderomsventilasjon og at temperaturene ligger mellom +15 °C og +30 °C.
• Skitt fjernes med varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel. Tørk alltid over etter rengjøringen.
• Midler som inneholder syrer, løsemidler og slipemidler, må aldri brukes.
• Ved kontakt med kjemikalier som avkalkingsmiddel, neglelakkfjerner, hårfargemiddel eller lignende, må dette umiddelbart fjernes
• Gummibelagte oppbevaringsbokser tåler ikke maskinoppvask.
• Elektroniske komponenter må kun installeres av autorisert elektriker i henhold til gjeldende forskrifter for våtrom.

Vedlikeholdsveiledning av servant og WC av porselen

Våre servanter og wc-stoler er produsert i porselen med en glassert overflate. Det betyr at overflaten er lett å holde ren og at den er svært slitesterk. Rengjør vaskeservanten med mildt rengjøringsmiddel. Vi anbefaler å bruke en myk klut, oppvaskmiddel og vann ved rengjøring.

• Bruk ingen midler som inneholder syrer, løsemidler med slipende egenskaper eller svamper med hard overflate, da disse kan skade overflaten på servanten.
• Tørk alltid over etter rengjøringen. Ved kontakt med kjemikalier som avkalkingsmiddel, neglelakkfjerner, hårfargemiddel eller lignende, må dette umiddelbart fjernes
• Ved rengjøring av kalk bør du bruke sitronsyre eller eddik. Bland 1 del syre og 5 deler vann, la virke i 10–15 minutter, tørk av med en myk klut, og skyll med vann. Tørk over etter rengjøringen.

Du kan med fordel bruke vårt rengjøringsmiddel Bathroom Clean & Shine. (Polermedel/Restore Clean & Shine på grovere merker).

Vedlikeholdsveiledning av glasservanter

Glasservanten er behandlet med et impregneringsmiddel og bør rengjøres regelmessig. Rengjør vaskeservanten med et rengjøringsmiddel som egner seg for glass. Vi anbefaler å bruke en myk klut, oppvaskmiddel og vann ved rengjøring.

• Bruk ingen midler som inneholder syrer, løsemidler med slipende egenskaper eller svamper med hard overflate, da disse kan skade overflaten på servanten.
• Tørk alltid over etter rengjøringen. Ved kontakt med kjemikalier som avkalkingsmiddel, neglelakkfjerner, hårfargemiddel eller lignende, må dette umiddelbart fjernes
• For å hindre kalkavleiringer bør du behandle servanten et par ganger i året med et impregneringsmiddel for glass.
• Vær forsiktig så du ikke skader lakkens overflate på undersiden av servanten, som gjengir servantens farge. En skade på undersiden kan ses gjennom glasset.
• Håndter servanten varsomt, utsett den ikke for høy belastning, ikke heng på den, og vær ekstra forsiktig ved kanter og hjørner. • Servanten må ikke utsettes for raske temperaturendringer eller vanntemperaturer over 60 °C.
• Kalk fjernes enkelt med Kalkrent. For å forenkle vedlikeholdet og redusere forbruket av rengjøringsprodukter, anbefaler vi at du installerer et vannfilter på det innkommende vannet i anlegget for å fjerne forekomsten av kalk.

F.eks.https://callidus.se/produkter/nf-vattenfilter-mot-kalk/

 

Last ned FDV / Vedlikehold for møbler