Vedlikeholdsveiledning for baderom

Du kan forlenge levealderen for badet betydelig ved å rengjøre og vedlikeholde jevnlig. Nedenfor har vi samlet våre tips for hvordan du vedlikeholder dusj og baderomsmøbler, enkelt og effektivt.

Skötselråd för badrummet

VEDLIKEHOLD AV BADEROMSMØBLER

Møblene er tilpasset baderoms miljø og er produsert i fuktbestandig materialer.

Utsett ikke treoverflatene for direkte kontakt med vann. Ikke monter møbelet i forbindelse med dusj eller badekar som gir vann sprut på møbelet. Kommer det vann på møbelet skal vannet tørkes bort med en myk tørr klut for ikke å skade baderomsmøbelet.

Møbelet skal ikke plasseres i miljø med ekstrem høy luftfuktighet. For å beholde møbelets utseende og kvalitet kreves det god ventilasjon på badet, og at temperaturen ligger fra + 15 gr. C til + 30 gr. C.

Skitt fjernes med varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel. Tørk alltid overflaten tørr eter rengjøring.

Rengjøringsmiddel som inneholder syrer, løsemiddel og slipemiddel skal ikke brukes. Ved kontakt med kjemikalier som avkalkningsmiddel, neglelakkfjerner hårfarging eller lignende må dette umiddelbart fjernes.

Gummibelagte oppbevaringsesker/moduler tåler ikke oppvaskmaskin.

Elektroniske komponenter skal bare installeres av godkjent elektriker, og etter forskrifter for våtrom.

En viss fargeforskjell kan forekomme ved forskjellige produksjonsserier. Farge på lakkerte overflater og fronter kan forandres over tid ved direkte sollys.

Skader som oppstår på grunn av feilaktig rengjøring, eller dersom baderomsmøbelet er montert på en måte som gir langvarig eksponering for vannsøl, så dekkes ikke dette av garantien.

Macro baderomsmøbler er produsert i materialer som oppfyller høye krav til kvalitet og fukt- bestandighet. Skrog, fronter og hyller er produsert i fuktbestandig materiale, og gjenvinnes som overflatebehandlet tre. Beslag, håndtak og skruer gjenvinnes som metall.

Last ned FDV / Vedlikehold for møbler

VEDLIKEHOLD DUSJ

For å holde den fri fra muggangrep, kalk og stadig eksponering av kjemikalier fra shampo og såpe, bør du rengjøre den regelmessing i henhold til anvisning.

GLASS
Mest effektive og mest miljøvennlige medtode er å holde glasset rent og fint etter hver dusj ved å bruke en gummiskrape. Rengjør glasset minst annenhver uke med rengjøringsmiddel. Et mildt eddikbasert rengjøringsmiddel ved forekomst av kalk i vannet. Anvend svamp eller børste som ikke lager riper i glasset eller profilene. Bruk aldri rengjøringsmiddel som inneholder slipeegenskaper. Det samme gjelder for stålull, metallsvamper og lignende som kan gi opphav til riper og merker.

SCREENGLASS/MØNSTER
Screentrykk skal alltid være på utsiden av glasset (sett utenfra). Rengjør utsiden Screen/Mønster med lunket vann og et mildt rengjøringsmiddel. Anvend ikke produkter som danner en beskyttende film på glasset, disse kan oppleves som flekker eller kan få et skjoldet utseende.

STØPEMARMOR
Dusjkarene er produsert i støpemarmor. Rengjør karet med flytende rengjøringsmiddel. Er overflaten matt eller oppripet? Poler og voks det med bilbehandlingsprodukt. Følg anvisning på produktet. Gjøres dette regelmessig, holder produktet seg fint i mange år. Utsett ikke dusjkaret for syrer, ammoniakk, avløpsrengjøring eller klorin. Om overflaten skulle bli oppripet eller nedmattet, poler og voks med bilbehandlingsprodukt. Følg anvisning på produktet.

OBS!
Slipemiddel, stålull eller metallsvamp må ikke brukes ved rengjøring.
Macro Desings dusjer er konstruert til å være dusjtette og ikke hermetisk tette, det vil si ikke vanntette. Det innebærer at en viss lekkasje av vann kan forekomme om man utsetter et område for høyt vanntrykk og over lenger tid.

Tips!
Vær forsiktig med universalmiddel som rengjør alt fra rust, plast, glass, keramikk til kalk i samme omfang. Rengjøringsmiddel som inneholder aromatiskehydrokarboner skal ABSOLUTT IKKE anvendes i Macro Design dusjkar. Karbontetraklorid, Trikloretylen, Cellulose tynner, Aceton og
avfettingsmiddel skal ikke anvendes. Selvsagt skal aldri rengjøringsmiddel med slipeegenskaper anvendes. Det samme gjelder naturligvis for stålull og metallsvamper og lignende som kan gi opphav til riper og merker.

Last ned FDV / Vedlikehold for dusj